Etelä-Karjalassa on manner-Suomen korkein koronarokotuskattavuus ja seuraavaksi tavoitellaan 90 prosenttia – Lemillä, Savitaipaleella ja nyt Taipalsaarellakin 80 prosentin raja on ylitetty

Eksoten tilannekuvaryhmän mukaan 71 prosenttia kuluvalla viikolla koronaan sairastuneista on ollut rokottamattomia.

Arkistokuva. Timo Mustalampi

Matias Lövberg

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmän mukaan maakunnassa on tavoitteena saavuttaa 90 prosentin rokotekattavuus, jotta koronataudin viidenneltä aallolta vältyttäisiin ja terveydenhuolto pystytään turvaamaan.

– Rokotteen ottaminen on ensisijaisen tärkeää maskien pois jättämisessä ja vakavan koronataudin välttämisessä. Maskisuositus on voimassa ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja koskee erityisesti niitä henkilöitä, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotesarjaa, tilannekuvaryhmän tiistaina 19. lokakuuta julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Ryhmä totesi tiistaina, että koronavirusepidemia on Etelä-Karjalan alueella kiihtymisvaiheessa. Kuluneen viikon ajalta koronaan sairastuneista 71 prosenttia oli ilman rokotuksen tuomaa suojaa.

Koronarokotuskattavuus on Etelä-Karjalassa manner-Suomen paras, kun 80,3 prosenttia yli 12-vuotiaista oli saanut kaksi koronarokotusta maanantaihin 18. lokakuuta mennessä.

Tilannekuvaryhmän mukaan rokotteen ottamisen tärkeys korostuu nyt, kun yhteiskunta on avautumassa, urheilu- ja kulttuuritapahtumia järjestetään aktiivisemmin ja ihmiset liikkuvat pikkujoulukaudenkin myötä enemmän: ainoastaan koronarokotteen avulla voi välttää koronatautiin sairastumisen.

– Voidaan sanoa, että rokottamattomat tulevat erittäin suurella todennäköisyydellä sairastumaan koronatautiin tämän tai ensi vuoden aikana, Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula toteaa tiedotteessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen antamista 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.

Kolmatta annosta suositellaan näille ryhmille aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Lemillä, Savitaipaleella ja nyt myös Taipalsaarella on saavutettu ja myös ylitetty 80 prosentin koronarokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneessä väestössä.

THL:n mukaan kaksi rokoteannosta oli tiistaihin 19. lokakuuta mennessä saanut Lemillä 82,6 prosenttia, Savitaipaleella 85,3 prosenttia ja Taipalsaarella 82,0 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Lemillä koronatartuntoja on varmistettu toistaiseksi kaikkiaan 28, Savitaipaleella 19 ja Taipalsaarella 103.

Etelä-Karjalan koronatilannekuvaryhmän mukaan maakunnassa koronapassin käytölle ei tällä hetkellä ole tarvetta, kun voimassa ei ole rajoituksia.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lemilläkin yli 80 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on nyt saanut kaksi koronarokotusta – Savitaipaleella raja saavutettiin jo aiemmin ja Taipalsaarella ollaan hyvin lähellä
    8.10.2021 13:30
  2. MTV Uutiset: Savitaipaleella rikkoutui 80-prosentin raja koronarokotuksen kakkosannoksissa ensimmäisenä kuntana Suomessa
    24.9.2021 9:08

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka