Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tomi Paldanius esiintyy Savitaipaleella ja Taipalsaarella lauantaina – fingerstyle -tyylillä soittavan kitaristin setti koostuu brittirokin klassikoista

Savitaipaleella ja Taipalsaarella voi ensi lauantaina sukeltaa muun muassa brittirokin maailmaan, kun kitaristi Tomi Paldanius esiintyy ensin Savitaipaleen koulukeskuksella ja myöhemmin samana päivänä Taipalsaaren kunnantalolla.

Konsertissa ammatikseen vuodesta 2017 alkaen esiintynyt fingerstyle-kitaristi Paldanius soittaa menneiden vuosikymmenten klassikkohittejä esimerkiksi Dire Straitsilta, Queenilta, Santanalta, Sibeliukselta ja Ennio Morriconelta.

Tiedotteen mukaan klassisen kitaransoiton opettajaksi valmistuneen Paldaniuksen suhde musiikkiin muuttui ulkomailla. Hän lähti Suomesta vuonna 2005, myi omaisuutensa ja suuntasi Yhdysvaltoihin, mistä matka jatkui Australiaan.

Lopulta mies päätyi asumaan Thaimaahan, missä elämää sävyttävät lapsi, vaimo ja kaksi koiraa.

– Ulkomailla Paldanius löysi vapaamman ilmaisutyylin, jota kutsutaan fingerstyleksi eli sormisoittotyyliksi. Fingerstyle-soittaja on vapaa tyylirajoitteista eli esiintyjää ei kategorisoida esimerkiksi klassisen-, flamencon, tai blueskitaransoittajaksi. Paldanius siirtyi täysin korvakuulosoittajaksi jo 15 vuotta sitten ja omin sanoin ”soittaa vähän sinne päin” , tiedotteessa kerrotaan.

Viime kesänä Paldanius julkaisi sovituksiaan Dire Straits-yhtyeen kappaleista sekä CD-levyllä että tupla-LP-levyllä.

Tomi PaldaniusplaysDireStraits and more -konsertti la 23.10 klo15 Savitaipaleen koulukeskuksen auditoriossa ja klo 19 Taipalsaaren kunnantalon valtuustosalissa. Maksullinen.

Ulkomailla Paldanius löysi vapaamman ilmaisutyylin.