Lemin työttömyysaste oli lokakuussa Kaakkois-Suomen matalin – työttömyys väheni kaikissa Länsi-Saimaan alueen kunnissa

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli lokakuussa 9,8 prosenttia. Anni Nieminen

Eva Kottonen

Työttömyyden vähenevä trendi jatkuu Kaakkois-Suomessa. Työttömien määrä laski lokakuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikissa kaakkoissuomalaisissa kunnissa. Kunnittain tarkasteltuna matalin työttömyysaste oli Lemillä, 7,9 prosenttia ja korkein työttömyysaste Rautjärvellä, 13,1 prosenttia.

Lokakuun lopussa työttömiä työnhakijoita oli Lemillä yhteensä 105, mikä on 15 henkilöä ja 12 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Savitaipaleella puolestaan työttömiä työnhakijoita oli 117 ja vähennystä viime vuoden lokakuuhun tuli 13 prosenttia eli 18 henkilöä. Kunnan työttömyysprosentti on nyt 8,7.

Taipalsaarella työttömyysprosentti oli niin ikään 8,7 ja työttömien työnhakijoiden määrä 184. Viime vuoteen verrattuna työttömyys väheni Taipalsaarella 13 prosenttia eli 28 henkilön verran.

Etelä-Karjalassa työttömien määrä oli lokakuun 2021 lopussa 5833, mikä on 1418 henkilöä ja 20 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Määrällisesti työttömyyden lasku oli Kaakkois-Suomessa suurinta Kouvolassa, 756 henkilöä, kun taas suhteellisesti työttömien määrä laski eniten Imatralla, jossa työttömiä oli nyt 30 prosenttia vähemmän vuoden takaiseen tilanteeseen nähden.

Työttömien määrä laski Kaakkois-Suomessa kaikilla koulutusasteilla ja kaikissa ammattiryhmissä. Alle 25-vuotiaiden työttömyys väheni kolmanneksella edellisvuodesta.

Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa 72 prosenttia viime vuoden lokakuusta.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin myyjille, myyntiedustajille ja lähihoitajille. Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisvuodesta eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmissä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka