Pitkäkyntiset ovat liikkuneet myös Savitaipaleella – poliisi pyytää havaintoja loppusyksyn murroista: "Taloja on lähestytty jalkaisin ja teot ovat tapahtuneet todennäköisesti aamupäivän aikana"

Arkistokuva. Sami Kuusivirta

Matias Lövberg

Kaakkois-Suomen poliisi tiedottaa kaipaavansa havaintoja toiminta-alueellaan tapahtuneista murroista.

Viime viikkojen aikana tapauksia on tullut poliisin tietoon myös Savitaipaleelta. Lisäksi pitkäkyntiset ovat olleet liikkeellä Lappeenrannassa, Miehikkälässä, Pyhtäällä ja Kotkassa sekä aikaisemmin syksyllä muuallakin Kaakkois-Suomessa.

Loppusyksyn murroissa tekotapa on ollut samankaltainen ja kohteina ovat olleet erityisesti taajamien ulkopuolella sijaitsevat omakotitalot.

Poliisin mukaan teoille ominaista on se, että taloja on lähestytty jalkaisin ja teot ovat tapahtuneet todennäköisesti aamupäivän aikana. Epäilty tekijä tai tekijät ovat mahdollisesti jättäneet ajoneuvonsa lähistölle.

Poliisista kerrotaan, että kuvaukseen sopivia tapahtumia on ollut muitakin, mutta teko on voinut jäädä toteutumatta esimerkiksi sen takia, että kohteeksi suunnitellun talon asukas on ollut kotona.

Poliisi kaipaa havaintoja laajasti, mutta erityisesti virkavaltaa kiinnostavat tiedot edellä kerrottuun kuvaukseen sopivista tapahtumista, niihin liittyvistä ihmisten kohtaamisista tai näissä yhteyksissä käytetyistä ajoneuvoista.

Poliisin mukaan mahdollinen tapauksiin liittyvä video- tai kuvamateriaali voi myös edesauttaa rikostutkintaa ja saattaa epäillyt tekijät vastuuseen.

Havainnot alueilla liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista sekä muut mahdolliset tiedot voi kertoa poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 029 541 4559.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka