Essotessa on aloitettu 5– 11 -vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien koronarokotukset – Suomenniemen Metsätähdestä saa rokotuksia 7. helmikuuta

Suomenniemelle Metsätähteenkin on tulossa yksi Mikkelin kaupungin walk in -rokotuspisteistä. Etelä-Savossa täysi-ikäiset saavat jo kolmansia rokoteannoksia.

Lisäksi Essoten alueella aloitettiin sunnuntaina 19. joulukuuta koronarokotusten antaminen 5–11 -vuotiaille sairautensa tai tilansa takia riskiryhmiin kuuluville henkilöille, Essote tiedottaa. Ajanvaraus tapahtuu verkossa osoitteessa www.essote.fi/koronarokotus/.

Tarkat kuvaukset riskiryhmistä löytyy THL:n nettisivuilta.

Pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo Essoten tiedotteessa, että alkuvaiheessa kyseisen ikäryhmän rokotukset tapahtuvat Mikkelin neuvolassa eli keskussairaalan Perhetalolla. Palvelua saa myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Ikäryhmä saa Biontech-Pfizerin Comirnaty -rokotetta kymmenen mikrogramman annoksina.

Suomenniemellä rokotuspisteen walk in -aukioloaika on maanantai 7. helmikuuta kello 12–16 välisen ajan.

Ajanvarauksessa tulee suosia nettiä.

Etelä-Savossa kolmatta koronarokoteannosta annetaan jo kaikille täysi-ikäisille, jos edellisestä annoksesta on kulunut vähintään viisi kuukautta. Ajanvarauksessa tulee suosia nettiä, mutta vuonna 1942 ja sitä ennen syntyneet voivat saapua kolmannelle rokotteelle ilman ajanvarausta.

Rokotuspuhelimen palveluaikaa on supistettu, jotta kaikki henkilöstöresurssit on saatu rokottamiseen, Gärdström mainitsee tiedotteessa.

Rokotusaikoja tulee nettiin saataville päivittäin aina sitä mukaa kun kapasiteettia varmistuu.

Muokattu 4.2. klo 11.05: 7.2. on maanantai, ei keskiviikko.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka