Aluevaalit 2021: Länsi-Saimaan kunnat järjestävät virtuaalisen vaali-illan maanantaina 10. tammikuuta – striimattu ohjelma valottaa lähestyviä aluevaaleja ja tutustuttaa ehdokkaisiin

Aluevaalit lähestyvät. Ennakkoäänestys alkaa 12. tammikuuta. Laura Kaski

Anniina Meuronen

Mikäli aluevaalit tai hyvinvointialueet kuulostavat omaan korvaan edelleen täysin mysteereiltä, on tulossa tilaisuus, jossa voi lisätä tietämystään. Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat järjestävät nimittäin virtuaalisen vaali-illan maanantaina 10. tammikuuta kello 18–20. Mukana järjestelyissä ovat myös Eksote ja Etelä-Karjalan pelastuslaitos.

Vaali-illassa kerrotaan hyvinvointialueesta sekä sen ylintä päätösvaltaa käyttävästä aluevaltuustosta. Lisäksi tilaisuudessa pääsee tutustumaan alueen ehdokkaisiin.

Koteihin striimattavan illan ohjelmaan kuuluu hyvinvointialueiden valmistelijoiden puheenvuorot, joissa käsitellään hyvinvointialueiden toimintaa ja päätöksentekoa. Puheenvuoroille on varattu aikaa kolme varttia. Tämän jälkeen vuorossa on ehdokkaiden vaalipaneeli.

Linkki tapahtumaan julkaistaan myöhemmin kunkin kunnan verkkosivuilla.

Tapahtuma striimataan Luumäen kunnantalolta.

Suomen ensimmäiset aluevaalit pidetään 23. tammikuuta. Ennakkoäänestys on kotimaassa 12.– 18.1.2022 ja ulkomailla 12.– 15.1.2022.

Aiheeseen liittyvää

  1. Aluevaalit 2022: Listasimme aluevaaliehdokkaat Lemillä, Savitaipaleella ja Taipalsaarella – valtaosa nimistä on tuttuja paikallispolitiikasta
    17.12.2021 14:30
  2. Hyvinvointialueen päätökset tekee aluevaltuusto – aluevaalit pidetään tammikuussa, ehdokkaaksi ehtii asettua joulukuun puoliväliin saakka – "Nyt on kyse tavattoman tärkeistä peruspalveluista, jotka koskettavat jokaista kansalaista"
    21.10.2021 6:00

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka