Lappeenrannasta voi hakea koronarokotuksen ilman ajanvarausta huomenna sunnuntaina ja loppiaisena – "Olemme saaneet lisää rokottajia ja voimme lisätä viikoittaisia rokotusmääriä", Eksotesta sanotaan

Eksote tiedottaa jatkavansa ilman ajanvarausta toteutettavien walk in -koronarokotustilaisuuksien järjestämistä. Niissä kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat käydä hakemassa rokotteen mikäli rokotusväli täyttyy.

– Olemme saaneet lisää rokottajia ja voimme lisätä viikoittaisia rokotusmääriä, Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto sanoo tiedotteessa.

– Yksityiset työterveyshuollot ovat myös tulossa tammikuun aikana rokotustalkoisiin, hän lisää.

Tilaisuuksia on sunnuntaina 2. tammikuuta 2022 Lappeenrannassa Armilan terveysasemalla kello 8.30–16 ja loppiaisena 6. tammikuuta Iso-Kristiinassa kello 8.30–16. Loppiaisena eteläkarjalaiset voivat hakea walk in -tyyliin rokotuksen halutessaan myös Imatralta, Joutsenosta tai Parikkalasta. Tarkemmat paikat ja ajat löytyvät sivuilta www.eksote.fi.

Kaikilla paikkakunnilla annetaan niin ensimmäisiä, toisia kuin kolmansia koronarokotteita ajanvarauksella, mutta Kuitto muistutti tiistain haastattelussa, että ympäryskunnistakin voidaan hyödyntää walk in -rokotusmahdollisuuksia, jos kulkeminen kaupunkiin onnistuu. Eksotesta toivotaan kuitenkin, että jo varatuista rokoteajoista pidetään kiinni.

Walk in -rokotukseen tulijan on hyvä varautua jonottamaan. Yleensä ruuhkaisinta on aamulla.

Loppiaisena eteläkarjalaiset voivat hakea walk in -tyyliin rokotuksen myös Imatralta, Joutsenosta tai Parikkalasta. Tarkemmat paikat ja ajat löytyvät sivuilta www.eksote.fi .

2. tammikuuta Armilasta saa ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokotteita. Loppiaisena Iso-Kristiinassa saa ilman ajanvarausta ensimmäisiä ja toisia rokotteita. Kolmansiin pitää olla aika varattuna.

Eksote muistuttaa vielä tiedotteessaan, että toisen rokotuksen voi tulla hakemaan, jos ensimmäisestä on kulunut välintään kuusi viikkoa. Kolmanteen voi tulla, jos on 12 vuotta täyttänyt ja voimakkaasti immuunipuutteinen ja toisesta rokotuksesta on aikaa vähintään kaksi kuukautta tai täysi-ikäinen lääketieteelliseen riskiryhmään 1–2 kuuluva ja toisesta rokotuksesta on 3–4 kuukautta tai 60 vuotta täyttänyt ja kakkosrokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

Täysi-ikäinen riskiryhmiin kuulumaton voi hakea kolmosrokotteen sitten, kun toisesta on kulunut 5–6 kuukautta.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka