Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona leviää nyt alle 20-vuotiaiden keskuudessa Etelä-Karjalassa – Koronanyrkki ei silti suosittele etäopetusta, koska taudin voi saada mistä tahansa

Koronatartuntojen määrä kiihtyy edelleen Etelä-Karjalassa. Tällä hetkellä eniten positiivisia testituloksia todetaan lapsilla ja teini-ikäisillä. Tartuntoja tulee herkästi kouluista ja myös päiväkodeista.

Korona leviää nyt erityisesti teini-ikäisten keskuudessa Etelä-Karjalassa.

Alueellinen tilannekuvaryhmä kokousti tiistaina ja totesi, että positiivisten testitulosten määrä on suurinta alle 20-vuotiaiden keskuudessa.

– Tuossa ikäryhmissä noin puolet testituloksista oli positiivisia viime viikolla. Se on isoin luku muihin ikäryhmiin verrattuna, tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula toteaa.

Esimerkiksi 20–29-vuotiaille tehdyistä koronatesteistä 36 prosenttia näytti positiivista tulosta viime viikolla. Osuus pienenee selvästi, kun tarkastellaan vanhempia ikäryhmiä.

Etäkoulusta ei apua tautitilanteeseen

Tilannekuvaryhmän mukaan koronatartuntoja todetaan nyt paljon kouluissa ja oppilaitoksissa, jopa päiväkodeissa.

Pitäisikö koulujen etäopetusta pohtia uudelleen Etelä-Karjalassa?

Karhula muistuttaa, että lapset ja nuoret sairastavat koronataudin yleensä varsin lievänä. Lisäksi lapsille ja nuorille annetaan nykyään koronarokotteita.

– Koronatilanne on kiihtymässä, ja taudin voi saada mistä tahansa. Etäkoulu ei tässä tilanteessa paljoa auta, kun lapset ja nuoret saavat tartuntoja muualtakin kuin kouluista, Karhula sanoo.

Karhulan mukaan myös eteläkarjalaiset joutuvat elämään sen ajatuksen kanssa, että viruksen kohtaa enemmin tai myöhemmin – mieluiten tietenkin rokotettuna.

– On ensisijaisen tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa nyt koronarokotteen.

Sairaalakuormitus vielä kohtuullista

Etelä-Karjalan sairaalakuormitusta Karhula luonnehtii tällä hetkellä kohtalaisen hyväksi, vaikka koronapotilaiden määrä kasvoi viime viikonloppuna 19:ään, mikä oli ennätysmäärä tähän mennessä.

– Tilanne on kiihtymässä, mutta onneksi sairaalakuormitus on vielä kohtuullinen. Sen tilanteen kanssa voimme toistaiseksi elää.

Karhula painottaa, että kohtalaisen hyvä sairaalatilanne on laajan rokotekattavuuden ansiota Etelä-Karjalassa.

– Vain jonkin verran on jouduttu peruuttamaan kiireettömiä leikkauksia tämän vuoden puolella. Koronarokotteet ovat olleet tässä se olennainen asia.