Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savitaipalelaissyntyinen Marika Alatalo maalaa romanttista ja haaveilevaa taidetta naishahmoista – näyttelyyn voi tutustua helmikuussa Savitaipaleen kirjaston lukusalissa

Savitaipaleen kirjaston lukusalin näyttelyssä voi helmikuussa tutustua Marika Alatalon maalauksiin.

Savitaipalelaissyntyinen Alatalo asuu nykyisin Kotkassa ja työskentelee Haikon kartanossa. Hän aloitti maisemamaalauksilla Savitaipaleen yläkoulua käydessään ja jatkoi kansalaisopiston öljyvärimaalauskurssilla Petri Halttusen ohjauksessa.

Savitaipaleen kunnan kulttuurisihteeri Helena Hjerppe kertoo näyttelytiedotteessa, että Alatalon maalausharrastukseen tuli pitkä tauko, mutta viime vuosina siitä on tullut taas rakas harrastus ja Alatalo on käynyt kursseilla ja ottanut yksityistunteja ammattitaiteilijalta.

Lasten myötä myös satumaailma, naivismi ja fantasia-aiheet alkoivat kiinnostaa Alataloa, mutta eniten tällä erää hänen aiheinaan on romanttinen, haaveileva ja sensuelli taide naishahmoista.

Marika Alatalon taidetta on ollut esillä ennen Savitaipaleen näyttelyä muun muassa Haikon kartanossa ja Kotkan pääkirjastossa. Uusia näyttelypaikkojakin on jo sovittuna aina ensi vuoteen asti.

Marika Alatalon taidenäyttely Savitaipaleen kirjaston lukusalissa 1.–25. helmikuuta. Kirjasto on avoinna ma–ke ja pe klo 12–19 sekä to klo 9–16.