Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savitaipaleella saa koronarokotuksia tiistaina 8. helmikuuta – Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren täysi-ikäisistä noin 70 prosenttia on saanut kolme koronarokoteannosta

Savitaipaleella annetaan koronarokotuksia tiistaina 8. helmikuuta kello 8.30–15.30. Rokotuspaikka on Savitaipaleen hyvinvointiasema. Eksote tiedottaa asiasta Facebookissa.

Rokotuksia annetaan kaikille 5 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Eksoten mukaan 5–11-vuotiaita rokotetaan ilman ajanvarausta ja 12 täyttäneitä sekä sitä vanhempia ajanvarauksella tai ilman.

Eksote rokottaa tällä hetkellä kaikkia eteläkarjalaisia, kun rokoteoikeus toteutuu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisiä rokoteannoksia saavat kaikki 5 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Toisen rokoteannoksen voi saada, kun ensimmäisestä annoksesta on kulunut kuusi viikkoa.

Kolmansia rokoteannoksia voivat saada lääketieteellisiin riskiryhmiin 1–2 kuuluvat sekä 60 vuotta täyttäneet ja vanhemmat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Kaikki 18–59-vuotiaat ovat oikeutettuja kolmanteen rokoteannokseen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Neljänsiä rokoteannoksia annetaan 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille voimakkaasti immuunipuutteisille, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3–4 kuukautta.